Bojan Janić (MN Press)
Bojan Janić (MN Press)

Partizan sa Bojanom Janićem ponovo sanja zlatne snove: Ispade ja veliki trener, a u stvari su momci hrabri

Vreme čitanja: 4min | pon. 07.03.22. | 11:11

"Mnogo neprospavanih noći, pilula za smirenje... Jednostavno, mnogo emocija u ovom našem lepom klubu. Zaslužili su momci ovaj trofej, stvarno sam baš ponosan", rekao je trener crno-belih

Da li smo mi stvarno osvojili trofej? Možemo li da ga ponesemo kući?

Nizala su se pitanja euforičnog malog Milutina dok je u crno-beloj opremi sa navijačkim rekvizitima u rukama trčkarao za tatom po dvorani u Lajkovcu. Njegova sreća zbog pobede u finalu kupa protiv Mladog radnika bila je vidljiva golim okom. Jasno je da mu je Bojan veoma rano usadio ljubav prema Partizanu.

Izabrane vesti

Podjednako radostan bio je i stariji Janić. Prvi trenerski trofej, prvi pehar u klubu za koji živi, prvi uspeh koji će se pamtiti u biografiji koja nije igračka...

Najsrećniji sam čovek na svetu“, poručio je Bojan Janić po završetku finalne utakmice. „Ako bi postojao merač sreće, sigurno bi to pokazao. Ne bi to bio onaj kome se rodilo dete, ili onaj ko je dobio na lotou, nego bih bio ja... Najponosniji sam na moje momke jer je ovaj put koji traje četiri godine u Partizanu konačno krunisan nekim trofejom“.

Izlaganje je prekinuo da bi se pozdravio sa suprugom i mlađim sinom, pa je nastavio...

Mnogo neprospavanih noći, pilula za smirenje... Jednostavno, mnogo emocija u ovom našem lepom klubu. Zaslužili su momci ovaj trofej, stvarno sam baš ponosan“.

MN PressMN Press

Partizan je odigrao neverovatan prvi set – delovalo je da momci u crno-belom ne mogu da pogreše. Bili su veoma naoštreni i motivisani, a posebno su dominirali u bloku.

Ulazak u utakmicu bio je furiozan. Stvarno su igrači odradili sve što smo pričali kada smo spremali utakmicu. Devet blokova u prvom setu – a devet nismo imali na celoj utakmici nijednom u sezoni“.

Drugi set su izgubili, ali su u trećem i četvrtom ponovo bili na visini zadatka.

Normalan je posle taj pad, Požarevac nije naivna ekipa. Udarali su servis, probali su tako da se vrate. Uspevali su, čak su i u četvrtom setu vodili šest razlike... Ali negde smo verovali da je to taj momenat. Rekao sam i na tajm-autu da priđemo na dva poena i naši su. Tako je i bilo. Sad ja ispade veliki trener, ali suština je da su oni hrabri momci. Videli ste Nejića koji se mučio u napadu celu utakmicu i na kraju otišao na servis i doneo praktično pobedu. Svaka mu čast“.

Dobro se navijači sećaju da su odbojkaši tokom sezone 2017-2018 igrali u rangu ispod Superlige. Posle toga je stigao Bojan u klub sa namerom da vrati Partizan na pobedničko postolje. Poslednji trofej osvojen je 2011. godine na krilima Aleksandra Atanasijevića u prvenstvu Srbije. A kup se čekao još od 1990. godine.

Na meč lopti je kroz moju glavu prošlo sve što se dešavalo tokom prethodne četiri godine. Razne muke, borbe, gubitci, ali i lepi momenti. Konačno, kao kulminacija je stigao ovaj trofej. Tek smo na početku, radimo dalje i nećemo se ovim zadovoljiti. Idemo samo još jače“.

Iza sebe ima bogatu igračku karijeru, pa dobro zna koliko će ovaj pehar značiti mladim igračima njegovog tima.

Pričao sam im o tome, pričao im je i Željko Tanasković. Ko god da danas igra, ili manje igra, za jedno 20 godina kada budu matori kao ja, biće im drago da pronađu tekst kako je Partizan 2022. godine osvojio neki trofej u kupu, a oni su bili deo ekipe. Radujem se unapred zbog njih“, podvukao je Bojan Janić.

Lazar Marinović (MN Press)Lazar Marinović (MN Press)

Sinoć je ekipa lepo proslavila, ali već od danas mora da se okrene ka plej-ofu. Krajem nedelje crno-bele očekuje prva utakmica četvrtfinala protiv kraljevačke Ribnice. Partizan je ligaški deo završio na trećem mestu, a u razigravanju ima ambicije da ide do samog kraja...

Prvi trofej je uzet, idemo po drugi polako“, poručio je kapiten Lazar Marinović.

Igrač koji pokriva poziciju primača servisa i jedna je od najkonstantnijih ove sezone u timu Partizana. Pokazao je da može mnogo i još bolje partije se očekuju od njega u nastavku. Sinoć je podigao pehar i doživeo trenutak za pamćenje, koji će mu dati snagu da u plej-ofu ponovo zablista.

Osećaj je neverovatan, uzeli smo kup posle 32 godine, a meni je posebno drago što sam kapiten ovog tima. Predivan ambijent, svaka čast momcima sa druge strane. Mi smo bili bolji, više smo želeli, reči su suvišne... Retko se viđa onakvo izdanje u prvom setu, devet blokova – ali mi smo danima zamišljali, radili pripremu, vizuelizaciju... Ja po dva puta dnevno. Stvarno ništa nije slučajno. Okrećemo se Ribnici, koja ima izuzetnu ekipu, znamo ko su, ali spremićemo se i napasti i drugi trofej“, podvukao je kapiten Marinović.


tagovi

Bojan JanićOK Partizankup srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara